Lopputehtävä ja toimintatuokion arviointi!

1. Mitä opit itsestäsi ohjaajana?

Opin itsestäni ohjaajana sen, että osaan olla luova ja keksiä hyviä ideoita.

2. Millaiset ovat vuorovaikutustaitosi erilaisten oppijoiden/kuntoutujien kanssa? Mitä sinun tulisi itsessäsi kehittää?

Vuorovaiikutustaitoni ovat erilaisten kuntoutujien kanssa mielestäni hyvät. Keksin hyviä ideoita ja mietin mikä olisi hyvä tapa keskustella erilaisten kuntoutujien kanssa. Voisin itsessäni kehittää rohkeutta ja aktiivisuutta.

3. Millaisena koit ohjaustilanteen suunnittelun ja organisoinnin? 

Ohjaustilanteen suunnittelu tuntui helpolta ja mukavalta. Organisointi sujui hyvin. Ei tullut mutkia matkaan. :)

4. Tukiko virike/liikunta/ravitsemus-teema asiakkaan kuntoutumisen tukemista ja kuinka se vaikutti toimintakyvyn eri puoliin? 

Virike-teema tuki asiakkaiden kuntoutumista tässä tuokiossa. Se vaikutti asiakkaiden sosiaaliseen toimintakykyyn sekä kognitiiviseen toimintakykyyn. Sosiaaliseen toimintakykyyn tuokio vaikutti niin, että asiakkaat keskustelivat keskenään ja olivat hyvin mukana tuokiossa. Kognitiiviseen toimintakykyyn tuokio vaikutti niin, että asiakkaat keskittyivät tarkasti siihen mitä teki ja he muistivat mistä laulusta oli kyse.

5. Mitä sinun tulisi itsessäsi kehittää ajatellen tulevaa lähihoitajan työtä?(mieti asiakkaan kohtaamista,organisointi-ja delegointikykyäsi, kokonaisuuden hallintaa ja toiminnan ennakointia)? 

Minun pitäisi itsessäni kehittää sitä, että kun pidän esim. toimintatuokiota, ennakoin tuokiota paremmin. Mielestäni kohtaan asiakkaat hyvin joten siinä en tarvitse mitään kehitettävää hirveästi. Hallitsen toimintatuokion kokonaisuuden hyvin.

6. Minkälaisen koet tämän tyyppisen, suhteellisen itsenäisen ja toiminnallisen tavan oppia? 

Koen tällä tavalla oppimisen hyvänä, koska silloin oppii että miten tuokiota pitää suunnitella ja silloin pitää miettiä paljon miten ennakoi ja organisoi tuokiota.

Toimintatuokion arviointi

1.Ohjaustilanteen tavoitteet, miten huomioit asiakkaan psyykkisen, fyysisen ja sosiaalisen toimintakyvyn? 

Huomioin asiakkaan psyykkisen,fyysisen ja sosiaalisen toimintakyvyn niin, että miten asiakas pystyy toimimaan toimintatuokiossa.

2. Miten nuo tavoitteet toteutuivat? 

Tavoitteet toteutuivat niin, että vanhukset muistelivat niitä lauluja ja kuunnellessaan minun harmonikan soittoa he oppivat hyvin kuuntelemaan eivätkä puhuneet päälle mitään. Myös niin, että heidän keskustelutaidot ja sosiaaliset taidot paranivat.

3. Miten kuntouttava työote toteutuu? 

Kuntoutava työote toteutui niin, että asiakkaat pohtivat itse mistä lauluista oli kyse, eikä he tarvinnut kenenkään apua. Eli he pärjäsivät itsenäisesti.

4. Miten kuntoutujaryhmän erityistarpeet/piirteet huomioitiin ohjaustilanteessa? 

Siten, että kerroin heille alussa, mitä tuokiossa tapahtuu, koska joillakin asiakkaista on muistisairaus eikä välttämättä muista jos en kerro mitä tapahtuu.

5. Materiaalien/tilojen hyödyntäminen, miten onnistui? 

Tilojen hyödyntäminen onnistui hyvin.

Nousiko esiin muita asioita tai tuntemuksia, joita haluaisit tuoda esiin? 

Ei tule mitään mieleen mitä haluaisin tuoda esiin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mun polvivamma :(