Fysiikan lopputehtävä!

Kehon lämpötilan mittaus
1. Kerro eri tavoista mitata kuumetta?(Erityyppiset mittarit, mistä mitataan,..)
Kuumetta voidaan mitata korvasta, suusta,peräaukosta, poskesta, kielen alta tai kainalosta. Kuumemittareita on erilaisia. On digitaalinen kuumemittari, elohopeaton kuumemittari tai korva kuumemittari.

Kuume
2. Kerro kuumeen oireista ja hoidosta.
Kuumeen oireita ovat yleisesti päänsärky, flunssan oireet eli nuha,yskä,kurkkukipu ja heikko olo eli ei jaksa tehdä mitään. Väsyttää ja haluaa nukkua, Jos kuume lähestyy 39 astetta tai on yli sen kannattaa ottaa kuumelääkettä. Pitää juoda riittävästi. Ruumiillista rasitusta pitää välttää.

Hypertermia
3. Mitä on hypertermia? Miten se eroaa kuumeesta?Miten elimistö pyrkii estämään hypertermiaa?
Hypertermia tarkoittaa sitä, että elimistö lämpenee liian paljon. Hypertermia eroaa kuumeesta niin, että sen aiheuttaa ulkoinen tekijä, joka nostaa kehon lämpötilaa. Elimistö pyrkii estämään hypertermiaa niin, että ihminen juo vettä paljon niin silloin elimistö ei kuivu eikä ihminen ole kuolemanvaarassa.

Hypotermia
4. Kerro hypotermian oireista ja hoidosta. Miten elimistö pyrkii estämään lämmönhukkaa (verenkierto,hengitys,ym)?
Hypotermian keskeisimmät oireet ovat vapina,sekavuus, puheen puuroutuminen, uneliaisuus, heikko pulssi. Hypotermian hoito: pidä ihminen lämpimänä, valvo hengitystä, tarjoa juotavaa. Elimistö pyrkii estämään lämmönhukkaa niin, että kukaan ei ota kontaktia ihmiseen ettei elimistö hukkaa lämpöä, ettei tuulisi ja ettei tulisi säteilylämpöä.

Lisätehtävä: Mitkä asiat vaikuttavat ihmisen (esim.potilaan) energiantarpeeseen? Ihmisen energiantarpeeseen vaikuttavat esim. ikä, paino, fyysinen aktiiisuus tai työn raskaus.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lopputehtävä ja toimintatuokion arviointi!

Mun polvivamma :(