Seksuaalinen monimuotoisuus

Miten hoitajana kohtaat ja huomioit asiakkaan monimuotoisuuden?

Hoitajana minä kohtaan ja huomioin asiakkaan monimuotoisuuden niin, että jos asiakas olisi vaikkapa homo niin huomioin sen sillä tavalla, että jos asiakas ei halua kertoa asiasta muille ihmisille kuin minulle niin sitten minun pitää olla myös kertomatta siitä muille ja arvostaa asiakasta ja pitää häneen luottamus.  Myös huomioin asiakkaan monimuotoisuuden niin, että ymmärrän hänen tilanteensa ja elämäntapansa ja kannustan ja tuen häntä jotta saisi olla sellainen kuin on. Kaikki ovat erilaisia ja saavat olla sellaisia mitä haluavat olla. :) Kukaan ei saa päättää toisen ihmisen puolesta mitä hän saa olla vaan kaikkien kannattaa hyväksyä ihminen sellaisena kuin on. Kohtaan hoitajana asiakkaan monimuotoisuuden niin, että keskustelen asiakkaan kanssa ja kyselen hänen taustoistaan ja siitä minkälainen hän on ja miten hän tuntee elämänsä olevan.

Mitä konkreettisesti tuolla seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudella ja monimuotoisuudella tarkoitetaan? 

Konkreettisesti seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudella ja monimuotoisuudella tarkoitetaan sitä, että esim. ihminen pukeutuu vastakkaisen sukupuolen vaatteisiin, mm. mies pukeutuu naisten paitoihin, korkokenkiin ja hameisiin. Myös vaikka nainen tai mies voi mennä kirurgisiin toimenpiteisiin, jos haluaa olla toista sukupuolta. 

Onko omassa arvomaailmassasi tai toiminnassasi jotain, minkä vuoksi sinun olisi helppo tai vaikea kohdata erilaisuutta? 

Minun on helppo kohdata erilaisia ihmisiä. Siitä on oikeastaan hyötyä, että ihmiset ovat erilaisia. Silloin oppii tuntemaan ja tietämään, että minkälaisia ihmisiä täällä maailmassa oikein on. Se on hyvä vaan  että ihmiset on erilaisia ja kaikilla on oma tapansa tehdä asiat jne. Tykkään tutustua uusiin ihmisiin ja myös se on kiinnostavaa, kun vaikka oppii tekemään jonkun asian uudella ja erilaisella tavalla millä ei ole aikasemmin tehnyt sitä asiaa. Mutta siis minulle erilaisuus on vaan hyvä ja helppo asia. Siinä ei ole mitään vaikeaa. Vaikka ihminen olisi homo tai transvestiitti, se ei haittaa minua ollenkaan! :) Eikä minulla ole mitään niitä vastaan.

Mieti omaa ja ympärilläsi olevien ihmisten suhtautumista seksuaalivähemmistöihin, mitä olet tilanteesta itse mieltä? Mitä voit omassa työssäsi tehdä suvaitsevaisuuden eteen? 

Itse olen sitä mieltä asiasta, että sillä ei ole väliä kuuluuko ihminen seksuaalivähemmistöön. Kaikki ovat sellaisia kuin on ja jos ne kuuluvat johonkin seksuaalivähemmistöön niin siinä ei ole mitään ongelmaa. Voin tehdä omassa työssäni suvaitsevaisuuden eteen sitä, että kertoisin asukkaille ja työntekijöille, mitä kaikkia erilaisia seksuaalivähemmistöjä on ja kertoisin ylipäänsä yleistä tietoa niistä, jotta ihmiset ajattelisivat että seksuaalivähemmistöissä ei ole mitään pahaa ja että jokainen ihminen saa kuulua siihen vähemmistöön mihin haluaa kuulua. Myös se olisi hyvä, että esim. vanhainkodissa jos ikäihminen kuuluu seksuaalivähemmistöön, se olisi hyvä, että muut asukkaat hyväksyisivät sen asian.

Lähteet: http://www.hs.fi/elama/a1446009248903 , http://www.ihmisoikeudet.net/?page=seksuaalisen-suuntautumisen-moninaisuus


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lopputehtävä ja toimintatuokion arviointi!

Mun polvivamma :(