Ryhmätehtävä omaishoidosta!

Ammatillinen huolenpitotyö eri asiakasryhmissä

-Omaishoito tarkoittaa sitä, että perheenjäsen tai läheinen on sairas eikä pysty selviytymään arjesta omatoimisesti. Häntä voi hoitaa perheenjäsen tai läheinen.

- Omaishoitajan velvollisuudet ovat ne, että hänen pitää huolehtia esim. lääkkeistä, lääkärin ajoista, ruokailusta, terveydestä, unen tarpeesta, puhtaudesta, fyysisestä/psyykkisestä hyvinvoinnista. Omaishoitajalla on oikeus kolmen vuorokauden vapaapäivään. Omaishoitajalla on myös oikeus päättää, viedäänkö perheenjäsen tai läheinen vanhainkotiin, jos hän ei itse enää pysty auttamaan läheistä.

- Hoidettavalla on oikeus ja velvollisuus vaikuttaa  omista asioista sen verran kun kykenee.

-Hoito voi tapahtua kotona sekä vanhainkodissa. Hoito tapahtuu niin, että huolehtii potilaan asioista ja hyvinvoinnista.

-  omaishoitajan päivä koostuu: hoidettavan ruokailusta, lääkkeiden annosta, hygieniasta, liikunnan saannista jos hoidettava pystyy liikkumaan ja unen saannista.

- Vaaroja ja riskejä omaishoidossa: väärien lääkkeiden anto, huono asentohoito, hoitaja jättää asiakkaan yksin voi esim. kaatua/ saada kohtauksen.

- Omaishoidon hyvät puolet ovat ne, että jos hoitaja on tuttu, se on asiakkaalle mukavampaa, turvallisempi olo ja voi pysyä kotona.


Työnjako: Kaikki sanoivat oman mielipiteen ja sen mukaan teimme tämän yhdessä. Kaikki olivat aktiivisia. Aino kirjoitti. Janica luki kysymykset ja Rose ja Leevi kertoivat heidän mielipiteitä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Lopputehtävä ja toimintatuokion arviointi!

Mun polvivamma :(